Klokkenmakerij Willems
Home Specialismes Aanbiedingen Tips Contact

 

Tip 1: De klok van de muur afhalen

Wanneer uw klok om wat voor reden dan ook van de muur af moet: Zet eerst de klok stil. Verwijder de gewichten en verwijder de slinger. Nu kunt u uw klok veilig verplaatsen.

Tip 2: Het schoonmaken van ornamenten

Door koperpoets wit uitgeslagen ornamenten kunt u het beste reinigen met heet water waarin een scheutje ammonia en afwasmiddel is opgelost. Met een kwastje of tandenborstel de poetsresten verwijderen. Laten drogen en conserveren met blanke boenwas.

Tip 3: Onderhoud van uw klok

  • Het glas reinigen met spiritus.
  • Bij gebruik van boenwas kies de kleur die het dichtst bij de kleur van uw klok ligt.
  • Koper poetsen met Brasso koperpoets, daarna goed drogen en opwrijven .
  • Conserveren met blanke boenwas.
  • Wanneer uw klok bij het optrekken van de gewichten snel verschuift, vouw een stukje schuurpapier dubbel met de korrels aan de buitenkant en plaats het tussen de muur en de klok.
  • Het mechaniek? Afblijven en aan de vakman overlaten.

Tip 4: Zomertijd - wintertijd

Bij het ingaan van de zomertijd moet de klok een uur vooruit. Verzet de grote wijzer naar voren en wacht bij het passeren van de uur- of halfuurslag tot de klok is uitgeslagen. Bij het terug gaan naar de wintertijd moet de klok een uur achteruit. De beste methode is de klok een uur stil zetten. Draai de wijzers nooit achteruit.

Tip 5: De klok werkt niet meer naar behoren

Bel mij. Telefonisch advies kost niets. U komt met de klok bij mij, of ik bij u. 99,9 % van de aan mij aangeboden klokken kan ik repareren. Als de reparatie de waarde van de klok overstijgt krijgt u van mij een eerlijk advies.

Klokkenmakerij Willems, KvK: 10030374, BTW: NL070778772B01, Plaats: Malden